18 Aralık 2015 Cuma

Özgecan Aslan’dan sonra bir kadın cinayetine daha ağırlaştırılmış müebbet

Özgecan Aslan’dan sonra; 
Bir kadın cinayetine daha ağırlaştırılmış müebbet
Tarsus’ta Özgecan Aslan’ın vahşice, alçakça ve haince öldürülmesine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesinin ardından bir kadın cinayetinde daha aynı ceza kesildi.
Haksız tahrik istedi alamadı
Evlilik programında evlenmelerinden üç ay sonra Selime Günaydın’ı ekmek bıçağıyla altı kez bıçaklayarak; Bilerek, isteyerek ve hunharca öldüren Rıfat Gönbak’ın yargılanmasına Bakırköy 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.
Saygın tutum ve 
haksız tahrik indirimi verilmedi
Mahkeme, Gönbak’ı saygın tutum ve haksız tahrik indirimi vermeyerek ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırdı. Davayı takip eden CNN Türk muhabiri Göksel Göksu, sanığın öldürdüğü eşinden şiddet gördüğü yönünde savunma yaptığını, ancak mahkemenin bu iddiayı dikkate almadığını kaydetti.
Özgecan Aslan milat oldu
Özgecan Aslan cinayeti Türkiye’den kadın cinayetlerinin geldiği noktaya karşı bir milat haline gelmiş, Türkiye’nin dört bir yanında kitlesel protestolar düzenlenmişti. Katillere ‘sudan sebeplerle’ haksız tahrik ve saygın tutum indirimlerinin verilip cezaların ‘kuşa indirilmesi’nin önüne geçen Özgecan Aslan yasasının getirilmesi talep edilmişti.
KADIN CİNAYETLERİNE BAKIŞ AÇISI DEĞİŞEBİLİR
Özgecan Aslan’ın katil zanlılarına verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının ardından Selime Günaydın cinayetinde de mahkemenin benzer bir karar vermesi, yargının kadın cinayetlerine bakışını değiştirebileceği umudu doğurdu. (DİKEN; 16/12/2015 13:37)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder